Interieurtrends

Veelzijdig Wit

Het is eigenlijk vreemd dat we ons zoveel aantrekken van de interieurtrends. Net als modetrends kan je ieder kwartaal wel duidelijke verschuivingen in de trends aantreffen. Heel leuk ter inspiratie, maar je verandert je interieur nu eenmaal niet zo vaak als je garderobekast. Afgezien van het geld dat ermee gemoeid is, zit niemand te wachten op de rompslomp die met een totale make-over van je interieur gepaard gaat. Afgezien van de zogenaamde lange trends (zoals men in de jaren zeventig alles aftimmerde met schrootjes en een zitkuil in de woonkamer aanbracht) zijn die vluchtige trends alleen geschikt en leuk, voor het aanbrengen van details.

Licht en luchtig

Zeker voor ruimtes met weinig natuurlijke lichtinval kan een wit interieur de ruimte lichter maken. En als de ruimte krappe afmetingen heeft kan wit deze optisch vergroten. Natuurlijk kan spierwit een kille uitstraling hebben. Dat is echter gemakkelijk te vermijden door verschillende wit tinten te combineren met een naturel houten vloer en andere houten details. Ook kan je spelen met verschillende materialen, zoals leer, wol, hout en linnen.

Overal mee te combineren

Wit is de meest intense kleur die je maar kan bedenken. Het heeft een positieve uitstraling en kan bovendien afwisselend worden gecombineerd met kleuraccenten die op dat moment, om terug te komen op het voorafgaande, in de mode zijn. Simpelweg omdat het het beste vertrekpunt is voor andere kleuren. Vrijwel alle moderne meubelstukken zijn te plaatsen in een wit interieur, zoals bijvoorbeeld de lampen van Home24. Maar ook veel antieke items, erfstukken bijvoorbeeld, zijn moeiteloos in zo’n interieur te plaatsen, mits zij niet al te volumineus zijn en niet direct alle aandacht opeisen.

De basis is dus erg belangrijk, als deze in balans is kun je allerlei trends gaan toevoegen. Maar die basis daar moet je jaren mee vooruit. Goed om daar dus duidelijke keuzes in te maken.

Fijn weekend, groetjes Greta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *